Kjøpe riktig scooter?

Med stigende priser på drivstoff ville det beste være å bytte ut bilen med en scooter. Det ville være en utmerket måte å spare penger på, samt komme seg raskere frem. Du har kanskje flere ganger opplevd å bli sittende fast i bilkø, mens du har sett scootere som har kjørt mellom bilene. En bil kan ikke komme seg gjennom smale åpninger slik en scooter kan. Scooteren er på grunn av dette foretrukket av mange. Ungdom som er for unge til å ta sertifikat, kjøper ofte en scooter i mellomtiden. Dermed trenger de ikke være avhengige av at foreldrene kan kjøre dem. Mange bileiere kjøper scootere for å kunne komme seg enklere frem i blant annet storbyene. Det å kjøre scooter er både billigere og mindre tidkrevende. De er billigere å vedlikeholde i tillegg til at man kan få kjøpt rimelige deler, blant annet fra Kina.

Ulike typer scootere

For å velge den beste scooteren, er det først og fremst viktig å gå nøye igjennom de ulike typene som finnes på markedet. I utgangspunktet er disse to scootertypene mest populære; 4-takts scootere og 2-takts scootere, hver av dem er beskrevet nedenfor;

4-takts scootere

Denne scooteren har en 4-takts motor. Den er svært miljøvennlig og mindre støyende i forhold til en 2-takts motor. 4-takts motoren er samtidig en del tyngre, noe som medfører at scooteren blir tyngre. Den går litt saktere under akselerasjon på grunn av motorens vekt. En kraftfull motor med lang levetid.

2-takts scootere

Denne motoren er sammenlignet med 4-takts motoren, lettere. Dermed blir denne scooteren også lettere i vekt enn den andre. Den akselererer raskere, men støyer og forurenser litt mer. Flere kjøper den andre typen motor på grunn av miljøet.

Hvordan finne den beste og billigste scooteren?

Gassdrevne scootere og elektriske scootere er også tilgjengelig på markedet. Selv om de gassdrevne scooterne er mer kraftfulle, foretrekker mange den elektriske versjonen på grunn av miljøet. Den forurenser ikke like mye. Dersom du er på jakt etter en scooter, men ikke vet hvordan du skal gå frem, kan du følge punktene nedenfor;

  • Når du skal kjøpe scooter må du tenke nøye gjennom hvor mye penger du vil legge i det. Du kan finne både billige og brukte scootere på nettet. Men det er viktig å tenke på hva som lønner seg i lengden. Ofte kan det bli billigere å betale litt mer for kvalitet og kjøpe en ny scooter. Da slipper man sannsynligvis kostbare reparasjoner i nær fremtid. Det kan være lurt å tenke kvalitet og kjøpe en scooter som er produsert av et kjent firma.
  • Før du velger en bestemt modell, undersøk litt i dybden på internett og les anmeldelser om produsenter og deres modeller.
  • Når du har valg en modell, kan det lønne seg å forhøre seg med bekjente som eventuelt har den samme modellen, om deres erfaringer.
  • Dersom du velger å kjøpe en ny scooter, kan du kjøpe fra ulike nettbutikker som fører kjente merker til konkurransedyktige priser. Besøk http://www.engrosservice.no og velg blant de mange ulike scootermodellene som finnes der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>